Specialized – Bike Center отново първи на Blago Enduro 2018

Enduro

Снимка: Камелия Недкова

Предпоследният пети кръг от Българските ендуро серии се проведе в Благоевград между 19 и 21 октомври. В състезанието взеха участие над 100 участника от различни държави. За първа година имаше и толкова засилено дамско присъствие.

Този кръг е един от любимите на запалените байкъри, тъй като е определян от мнозина за много приятен за каране, с доста въртене и много флоу по трасетата. Уникалното тази година беше, че за първи път състезание по Ендуро в България е част от Enduro World Series Qualifier.

Ендуро

Маги Христова и Иван Колев от отбора на Specialized – Bike Center отново грабнаха първите места със своите велосипеди Enduro 27.5 и Enduro 29, въпреки ожесточената конкуренция и многото състезатели.

Enduro

За Иван състезението в Благоевград е едно от най-приятните в календара, тъй като обикновено в него взимат участие голям брой хора, а времето е приятно прохладно за даване на много газ по пътеките.

Новото тази година освен EWS Qualifier статута на надпреварата, бе и първият етап, който състезателите щяха да карат изцяло за първи път.

"Тази година организаторите ни бяха подготвили нов специален етап, с дължина от 4 километра. Беше малко по-различен от другите етапи, но съдържаше в себе си всичко - скорост, техничност, много завои и стръмно изкачване,“ разказва Маги.

Enduro

Освен нов, този участък бе и най-дълъг, което доста допадна на Ванката и неговото Ендуро 29, което поддържа много висока средна скорост. Всичко това си пролича и на финала, завършвайки го за 7 мин. и 29 сек. – очаквано първо време. Вторият и третият етап бяха отлично подготвени от организаторите и много приятни за каране.

Enduro

Въпреки няколкото грешки, които Иван допусна, успя отново да се класира на първо място. Последният участък от състезанието бе преминат за 3 мин и 33 сек, което отново бе първо време в състезателния ден. Логично 4-те първи места доведоха и до крайната победа за Specialized – Bike Center. С нея Иван успя да се класира за участие в световните ендуро серии през 2019 година.

Маги реши да кара на сигурно през цялото състезание, тъй като беше с контузия на лявата китка от състезанието по спускане предния уикенд, където успя да вземе 3-тото място, въпреки сериозното премятане от колелото.

Enduro

„За моя радост китката издържа, успях да завърша всички етапи безаварийно, но все пак уверена в себе си, че съм направила всичко възможно да дам добро време.

Доволна съм от представянето си. Също така и организаторите бяха подготвили много добре трасетата, наистина се бяха постарали! Единственият минус на състезанието беше времеизмерването и забавянето на резултатите, но в крайна сметка чакането си заслужаваше!"

Enduro

Следващия кръг от Българските ендуро серии ще се проведе в Петрич на 3 и 4 Ноември.

Ще се видим по трасетата!

Снимки: Камелия Недкова
MTB-bg.com
Добри Зрънчев

Всички новини
Споделете в: