Specialized - Bike Center с нови победи в Enduro сериите

Иван Колев Specialized Bulgaria

Снимка: Irena-Tsankova-Photo-Factory

Вторият кръг от Българските Ендуро Серии се проведе на Витоша на 11-и и 12-и август. Организаторите бяха подготвили 4 състезателни етапа, а в мероприятието се включиха около 70 състезатели. Победител за пореден път стана дългогодишният шампион на България от отбора на Specialized Bulgaria Иван Колев с велосипед Enduro 27.5.

За първа година надпреварата бе проведена при слънчево време, подходящо за каране и добро настроение. Етапите на Витоша са един от най-предизвикателните, тъй като има много стръмни участъци, много камъни и корени. Имайки предвид всичко това, състезателят на Specialized Bulgaria Иван Колев внимаваше да не прегори в желанието си за победа и да кара сигурно и стабилно, за да няма технически проблеми и грешки.

Иван КОлев Specialized Bulgaria

Снимка: Irena-Tsankova-Photo-Factory

Първият етап е един от любимите на Колев, тъй като е много техничен и предразполагащ за агресивно каране. След него националният шампион със своя Specialized Enduro успя да се класира на 1-во място с добра преднина.

“Вторият етап, беше много специален за мен, тъй като съм тренирал в този участък и съм го карал доста пъти за удоволствие в свободното си време. Все пак винаги внимавам и гледам да не се отпускам на места, които са ми добре познати.“

Иван КОлев Specialized Bulgaria

Снимка: Irena-Tsankova-Photo-Factory

Съсредоточен както винаги и решен да спечели поредното състезание, Ванката не допусна почти никакви грешки и успя да увеличи преднината си, гледайки вече по-спокойно към останалата част от състезанието.

Третият етап все пак може да изиграе лоша шега дори и при голяма преднина, тъй като при евентуален технически проблем или по-сериозно падане, нещата може да се обърнат. При скоростите и тежките трасета, които състезателите преминават като че ли с лекота, винаги може да се случи нещо неочаквано, а паданията и проблеите по колелата обикновено са тежки.


Снимка: Magdalena-Ruseva‎

„Стратегически реших да не рискувам и избрах просто да го спусна, независимо от това на кое място ще съм, тъй като имах преднина.“

Всичко се развива по план за лидера и нещата изглеждат решени до 4-тия етап, когато състезателят на Specialized Bulgaria допуска грешка на хлъзгавото трасе.

„Направих една грешка, която можеше да ми изяде главата, но удържах форнта. На този етап имаше и една много коварната секция, стръмна отсечка, с много камъни, където трябва да минеш възможно най-бързо, за да ти се махне от главата,“ разказва развълнувано колоездача.

Иван КОлев Specialized Bulgaria

Снимка: Petar-Milev-X-Sport-Photography

„Като цяло състезанието беше много готино. Радвам се, че успях отново да донеса на отбора първо място! Specialzied-ът отново бе на топ ниво и не ми създаде никакви трудности, а само удоволствие.“

При дамите безапелационно победата грабна Маги Христова от отбора на Bike Center след здраво каране. Освен първото място, за пореден път Маги спечели и адмирациите на момчетата за смелото спускане по трасетата.  

Снимка: Victor-Troyanov-Photography

Поздравления за огранизаторите, които се бяха погрижили трасетата да бъдат много добре подготвени.

Снимка: Petar-Milev-X-Sport-Photography

Следващият кръг от Българските ендуро серии ще се проведе в Банско на 25-и и 26-и август.

Ще се видим по трасетата!

Всички новини
Споделете в: