Научавай първи за ново зареждане и промоции! test

В костюм и с колело, премиерът на Холандия гласува на Евроизборите

Марк Рюте

Ако все още се притеснявате да пътувате до работа с колело, защото ще компрометирате елегантния си външен вид, то вземете пример от холандския премиер Марк Рюте. Той за пореден път показа защо целия свят се възхищава на държави като Холандия, където велосипедът е не само средство за разходка в парка, а популярен и екологичен начин за вършене на всякакви задължения.

Рюте пропътува разстоянието от дома си до изборната секция, за да даде своя глас на вота за Европейски парламент. Впрочем, нека вземем пример и в това отношение.

Мнозина хора намират хиляди оправдания за това, че не използват колелата си ежедневно. Да, в България условията не са най-добрите за колоездене, но ето че оправданието с външния вид може да отпадне.

В крайна сметка щом премиер на Холандия може да си позволи да сложи скъп костюм и да потегли с колелото, то за повечето българи също би трябвало да е нещо нормално да пропътуват няколко километра в по-официални дрехи. Градските велосипеди са оборудвани с калници и кошове и освен практични са и доста елегантни.

За притеснените от пот и умора пък също има много лесно решение - електрически велосипед със система за подпомагане на педалирането. С този тип колела няма да има труден наклон и закъснение.

Всички новини