Вълнуващо начало на Световните ендуро серии за Cube Action Team

Вълнуващо начало на Световните ендуро серии за Cube Action Team

1 кръг на Световните ендуро серии, Ло Барнечеа, Чили

Състезателят на CUBE Action Team Гъсти Уайлдхабер се класира на 4-то място в първото състезание за сезон 2018 на Световните ендуро серии. Неговите съотборници Закарий Йохансен и Грег Калахан завършиха отличното отборното представяне съответно с 6-а и 23-а позиция в генералното класиране.

Cube Action Team Чили Световни ендуро серии

Ло Барнчечеа е дом на някои от най-интересните, но и трудни пътеки в Чили. Невероятно предизвикателство както за колоездачите, така и за екипировката, трасето дава начало на един от най-вълнуващите и очаквани сезони от дълго време насам.

Намира се на височина 3800 метра над морското равнище - разреденият и хладен въздух, катко и  прашните пътеки измориха дори най-подготвените състезатели. До границата на тоталното изтощение на физическите сили бяха голяма част от момчетата, което от своя страна доведе и до най-голям брой поправки по колелата в историята на EWS.

Cube Action Team Чили Световни ендуро серии

Все пак студените дни са в миналото, най-накрая състезателният сезон за CUBE Action Team стартира в Чили. Грег Калахан, Закарий Йохансен и Гъсти Уайлдхабер пристигнаха в Южна Америка добре подготвени и пределно мотивирани да се справят с вълнуващите предизвикателства в началото на сезона.

След като зае третото място през 2017 г., Грег Калахан прекара подготовката през зимата у дома в Ирландия, както и в Калифорния, известна като Меката на планинското колоездене. "Моята цел е отново да завърша сезона на подиума. Обичам да използвам първото състезание, за да се върна в състезателен режим и да намеря перфектната позиция върху новия байк на CUBE."

Уайлдхабер влезе в първия кръг в отлична физическа форма: "Поддържах фитнес форма през зимата както у дома, така и на тренировъчен лагер в Италия. Подготовката ми за сезона премина наистина добре, но очаквам поне до май месец да подобрявам издръжливостта си." Гъсти е известен с това, че постига най-добрите си резултати по високопланинските маршрути.

Норвежкият байкър Закарий Йохансен е нов в отбора на CUBE Action Team през 2018 г. Той се вълнува, че започва първия EWS кръг върху новото Stereo и прекарва част от зимния тренинг с Грег в Ирландия, за да попие от опита на по-старите в тима. "Започвам с цветовете на CUBE в Чили за първи път и съм изключително радостен, развълнуван, но и малко притеснен! Все пак пътят е изключително труден за всички".

Cube Action Team Чили Световни ендуро серии

С 1800 метра денивелация от началото до края, вторият етап на първия ден постави нов рекорд на EWS. Взискателните етапи по време на цялото състезание означаваха, че нямаше отдих за състезателите. Въпреки две падания, които докараха Грег до 19-то място, всички от CUBE Action Team успяха да завършат първият ден в топ 20. Удивителното каране на Уайлдхабер във 2-рия ден го остави на 4-то място в генералното класиране след шест етапа.


"Доволен съм от себе си. Нямаше да постигна този резултат без отбора зад мен, за което безкрайно им благодаря. Трасето беше много трудно и изморително, повярвайте ми. Все пак се справихме отлично и за нас това е добро начало на сезона."

Закарий Йохансен финишира на 6-то място в първото си състезание в EWS за CUBE. "Нов отбор, нов байк и фантастичен резултат, най-добрият ми в EWS, от което съм много щастлив - това е мечтан дебют за мен. Ще се състезавам в Колумбия още по-мотивиран и уверен следващата седмица!"

С този си резултат отборът на CUBE излиза на първо място в отборното класиране на Световните ендуро серии.

2-ри кръг на Световните ендуро серии, Манисалес, Колумбия.

Вторият кръг на Световните ендуро серии в Колумбия ще остане в историята като едно от най-необикновените състезания в досегашната история на сериите.

Първият етап на надпреварата се състоя в сърцето на центъра на Манисалес, последван от шест етапа в един ден - в гъстата джунгла, която величествено стои високо над града.

Cube Action Team Колумбия Световни ендуро серии

Субтропическият климат доказа репутацията си, като редовно изсипваше стотици литри дъжд над главите на състезателите по време на тренировките и състезанието. Това беше в ярък контраст със сухите и прашни пътеки на кръга в Чили само една седмица по-рано.

И докато условията не биха могли да бъдат по-различни, резултатите бяха почти еднакви: падания и механични проблеми в изобилие, но и много зрелище и адреналин.
Сюрреалистичната градска сцена не приличаше на нищо, което досега CUBE Action Team някога е виждал.

Cube Action Team Колумбия Световни ендуро серии

Почти 30 000 зрители очертаха пистата, за да следват вълнуващите тренировки. Грег Калахан, Гъсти Уайлдхабер, Мат Уокър и Закарий Йохансен завършиха първият ден със солиден резултат, очаквайки следващия в калната дъждовна гора на Манисалес.

"Очарован съм да спечеля още едно пето място в тази тежка надпревара! Условията бяха невероятно трудни и практически невъзможни за средностатистическия байкър, имаше толкова много падания, но все пак успях да намеря точната скорост през повечето етапи," разказа Грег Калахан.

Cube Action Team Колумбия Световни ендуро серии

Въпреки няколкото повреди по колелата, Закарий Йохансен и Гъсти Уайлдхабер завършиха в топ 30, като бяха съответно 23-и и 28-и.
"Загубих задния си дерайльор в петия етап и трябваше да сляза и да бутам нагоре около четири километра, но се справих с контролното време," каза Йохансен веднага след състезанието.

Следваща спирка за Enduro World Series е Франция в началото на май

EWS Manizales:

Грег Калахан: 5-ти

Закарий Йохансен: 23-ти

Гъсти Уайлдхабер: 28-ми

Мат Уокър: 46-ти

EWS Генерално класиране:

CUBE ACTION TEAM: 3-ти в отборната класификация

Грег Калахан: 8-ми при мъжете

Закарий Йохансен: 11-ти при мъжете

Гъсти Уайлдхабер: 14-ти при мъжете

Всички новини
Споделете в:
© Developed by CommerceLab