Второ място за Specialized - Bike Center в Банско

Enduro Bansko Ivan Kolev

Снимка: Камелия Недкова

Четвъртият кръг от Българските Ендуро Серии се проведе на Банско на 24-и и 25-и август. Организаторите бяха подготвили 4 състезателни етапа, а в мероприятието се включиха повече от 80 състезатели от България, Румъния, Турция и Гърция.

Състезанието в Банско е едно от най-предизвикателните в календара и традиционно предизвиква състезателите не само с технични участъци, но и с топлото августовско време. За късмет на байкърите този път жегата ги подмина и условията бяха чудесни за каране.

Първият, вторият и третият етап се запазиха същите като в миналогодишното издание на надпреварата, докато изцяло нов бе последния участък. Състезателите го описват като дълъг и техничен, особено след дъжд.

Първият етап е наситен с пясък и е особено коварен в определени участъци. Водачът в класирането Иван Колев от Specialized Bulgaria стартира уверено състезанието и взема първата позиция след края на първи етап.
„Наложи се да спадната предната гума за повече сцепление, тъй като повърхността бе много песъчлива и колелото на моменти доста поднасяше,“ споделя Ванката преди началото на втората част.

Enduro Bansko Ivan Kolev

Снимка: Камелия Недкова

Нея той определя като най-предизвикателната, тъй като изисква висока средна скорост и сериозна концентрация през цялото време. Именно в този участък Иван падна през миналия сезон и логично през този се стараеше да поддържа баланс между скорост и сигурност. Няколко грешки все пак костваха известно време и състезателят на Specialized заема втората позиция с изоставане от 17 секунди.

В желанието си да навакса пасива, Колев допуска лека грешка и в следващия 3-и етап, което отново му отрежда втората позиция.

Така финалният четвърти сектор започва с 20 секунди изоставане за шампиона, който ще трябва сериозно да настъпи своето Enduro 27.5, за да навакса.

Ендуро

“Знаех, че трябва да карам доста агресивно, тъй като 20 секунди въобще не са малка разлика, но хлъзгавата повърхност лесно можеше да ме излъжи и всичко да приключи. След здраво каране успях да стопя 16 секунди на водача, но това не се оказа достатъчно.“

Така голямата новина е, че от незнайно колко много време Иван Колев завършва на втора позиция. Победител става Симеон Павлов след стабилно каране през 4-те етапа.

Enduro Bansko

Снимка: Камелия Недкова

„Като цяло състезанието беше много готино. Момчетата се бяха постарали да направят отлични ендуро етапи, на които всички се насладиха и забавляваха. Въпреки че останах на втора позиция, се радвам за победата на Монката и го поздравявам за успеха. Това ме мотивира да карам по-прецизно и да се раздавам повече,“ завършва състезателят на Specialized.

Enduro Bansko

Следващия кръг от Българските ендуро серии ще се проведе в Пампорово от 6 до 9 септември.

Ще се видим по трасетата!

Всички новини
Споделете в: