Покорявай нови пътища с велосипед на лизинг от TBI с 0% лихва! Виж моделите

Ръководство за сглобяване на велосипеда след разопаковане

Поради големия обем на велосипедите, много често се налага те да бъдат транспортирани частично разглобени. Не се притеснявайте, ако велосипедът Ви пристигне без монтирана предна капла и с обърнато настрани кормило. Прочетете ръководството как да сглобите велосипеда, така че да бъде готов за каране. Не е нужно да търсите инструменти, защото всичко необходимо ще пристигне в комплект с колелото.


Към всяко колело трябва да има следните инструменти:
1. Шестограм размер 4 или 5 (в зависимост от лапата) за затягане на кормилото към лапата
2. Гаечен ключ номер 15 за затягане на педалите и предната капла (ако е без QR)

Ръководство за сглобяване:

 1. Разопаковайте велосипеда и отделете настрани гаранционната карта, шестограма, гаечния ключ и педалите
 2. За да поставите предната капла върху колелото:
 • Ако е с QR система, то отхлабете затягащото устройство и отвийте, колкото да направите нужното място за прикрепване към вилката на колелото. Монтирайте върху колелото, като се съобразите с мястото за диска (ако е с дискова спирачка) или отпуснете спирачките на V-Brake, за да направите място на гумата. Когато е поставена правилно, каплата трябва да стои естествено върху вилката и да е влязла изцяло в „леглата“ за осите. Сега пристегнете затягащото устройство (QR) като леко завивате гайката в дясно в срещуположната страна. Затягащото устройство трябва да стои успоредно с вилката и да бъде достатъчно стегната – затягайте с умерено усилие – трябва да е нито прекалено трудно, нито прекалено леко при натягането.
 • При монтиране върху колело с дискова спирачка – не натискайте спирачката, когато предпазителят е свален и диска още не е влязъл между накладките!
 • При монтиране върху колело с V-Brake – обърнете внимание на посоката на въртене на гумата. Върху нея трябва да има стрелка с надпис Rotation – тя показва посоката на въртене и по нея ще се ориентирате как е правилното разположение
 • Без QR система – използвайте ключ номер 15 за затягане на гайките като внимавате за посоката на въртене (погледнете горната точка)
 1. За да поставите кормилото:
 • Отвийте болтчетата в предната част на лапата с шестограма в комплекта
 • Поставете кормилото в леглото на лапата и поставете капачката. Затягайте на кръст с умерена сила до положение, в което настроите кормилото по ваш вкус, но винаги се придържайте към центъра. Затегнете здраво 4-те болта.
 1. За да поставите педалите на колелото:
 • Използвайте гаечния ключ номер 15:

v  Ляв педал – има буква L от вътрешната част или фрезовани линии - Затягайте внимателно обратно на часовниковата стрелка като накрая приложите по-значителна сила

v  Десен педал – има буква R от вътрешната част или няма нищ

 • При проблем или нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с Bike Center! Желаем Ви приятно каране!