6 дек
2023
Abus и тяхната първа full-face каска - AirDrop

Abus и тяхната първа full-face каска - AirDrop

Щастливи сме да ви представим първата full face (фулфейс) каска на Abus, предназначена за ентусиастите на гравитационното колоездене. Моделът AirDrop постига големи резултати с иновативни детайли, леко тегло, оптимално прилягане и достъпна цена. Новият флагман в портфолиото от каски за планинско колоездене на немците е резултат от няколко години изследователска и развойна дейност с пряката подкрепа и редовен принос на легендите в спорта Cedric Gracia (Седрик Грасия), Richie Schley (Ричи Шлий), както и младият феномен Gabriel Wibmer (Габриел Уибмър). Във видеото, което ще видите по-долу, Габриел и Седрик тестваха Airdrop в Ла Палма на Канарските острови.

Обиколки в байк парка, стръмни открити пътеки с ендуро велосипеда или сесия на пъмп трака- когато става въпрос за скорост и планински велосипед, изборът на правилната защита за главата е ключов. С AirDrop, Abus вече има фулфейс каска в своята гама, която предлага пълна защита и високо ниво на комфорт, като същевременно е визуално впечатляваща.

Прилягането и удобството са от най-важните критерии при избора на каска: AirDrop може да се регулира в задната част на главата с помощта на практичната система Zoom-Ace, която е напълно интегрирана в добре познатата система MIPS. Подложките на бузите могат да се свалят, перат и се предлагат в различни размери за наистина индивидуално прилягане. Козирката с регулируема височина е снабдена с механизъм за отделяне в случай на тежко падане. Отвореният дизайн отпред осигурява отлично зрително поле и е подходящ за голямо разнообразие от очила и маски, докато подвижният визьор позволява монтиране на екшън камера. Допълнително, подплатените слоеве от долната страна на каската, подходящо наречени Collarbone Protection, предпазват ключицата в случай на падане и удар.

Талантът в планинското колоездене Габриел Уибмър успя да тества обстойно каската.

Ето и неговото впечатление:
Много ми хареса да карам с новата каска ABUS AirDrop. Прилягането, усещането и разбира се ниското тегло я правят идеален избор за каране на ендуро и спускане. Освен техническите параметри, новият шлем има уникален и страхотен външен вид, който идеално пасва на моя стил.

За изработката на шлема Abus залагат на добре изпитани материали. AirDrop е произведена чрез процеса InMold, което означава, че външната обвивка е издръжлива, свързана с ударопоглъщащата пяна EPS. Подбрадникът е изработен от ABS материал. Ядрото е с Acti-Cage технология- структурно подсилване за оптимизиране на стабилността, което позволява по-големи вентилационни отвори. Каската е с единадесет входа за въздух отпред и шест отвода отзад, които осигуряват перфектна циркулация на въздуха, дори и при въртене нагоре. Допълнително, благодарение на отворите на нивото на ушите, Ambient Sound Channel, вие винаги сте наясно със заобикалящата ви среда. За максимална сигурност, всички модели AirDrop са оборудвани с MIPS, както и са подготвени за системата QUIN и  могат да бъдат надградени със чипа за откриване при злополука- нещо, което е напълно интегрирано в топ модела на серията.

Ветеранът в спускането и фрийрайда Седрик Грасия, който активно дава съвети и обратна връзка в проектирането и дизайна на ABUS AirDrop, е повече от доволен от резултата. Ето какво сподели той:
Много се радвам за крайния продукт. Това, което обичам най-много в каската, определено е системата за прилягане. Поставя се изключително лесно и пасва идеално. Също така, вентилацията работи перфектно и главата ви е добре проветрена. Знаем, че има много каски на пазара, но с тази вдигнахме нивото. Толкова съм горд и мисля, че хората ще бъдат приятно изненадани..

Открийте новия AirDrop в магазинната ни мрежа, както и онлайн на: www.bikecenter.bg

 

*ембед към еърдроп каски*