14 мар
2024
Bike Center добавя и култовата марка Pivot Cycles към портфолиото си

Bike Center добавя и култовата марка Pivot Cycles към портфолиото си

С радост споделяме, че реномираната и бутикова американска марка за велосипеди Pivot вече се предлага в Bike Center.   

Велосипедите Pivot Cycles са родени от десетилетия опит в индустрията и отгледани от наследството на състезанията. Pivot Cycles изтласква дизайна, качеството и иновативните технологии на рамките си до нови предели.

Преди да стигне до успеха на Pivot, основателят Крис Кокалис е бил отдаден на BMX състезанията, където редовно е чупел части. Чувствайки недостиг на качествени велосипеди и компоненти, които да захранват страстта му, Крис проектира първите си велосипедни части. Патентовайки своя дизайн на средно движение под името „Snake Cycles“, той поставя началото на пътя към Pivot Cycles.

Стремежът му към иновации води Кокалис от този първи патент до основаването на Titus Cycles през 1989 г. - първата му компания за производство на велосипеди. През 1991 г. те пускат първия си планински велосипед с двойно окачване, което полага основите на Pivot Cycles в сферата на вело окачването.

След дълги години на иновации и бляскави продукти, Кокалис в крайна сметка се разделя с Titus, за да положи официалното начало на Pivot Cycles през 2007 г.

След дълги години на иновации и бляскави продукти, Кокалис в крайна сметка се разделя с Titus, за да положи официалното начало на Pivot Cycles през 2007 г.

Логото, изобразяващо митологичната огнена птица феникс, символизира визията на компанията: нова, по-мощна, издигаща се от пепелта.

Целта на Pivot Cycles е кратка и ясна: да създават най-добре представящите се велосипедни продукти в света. Цел, която се доказва от блестящото представяне на ендуро и спускаческите им отбори на световната сцена.

Ето и два велосипеда на фокус, които можете да откриете в мрежата на Bike Center.

PIVOT FIREBIRD

Създаден за скорост

В ДНК-то на този велосипед с главни букви пише: СКОРОСТ. Това е най-бързият ендуро велосипед на Pivot, пилотиран до множество подиуми в Световните ендуро серии, но е също толкова добър и в байкпарковете, както и в мега-спусканията на Аплите или пустинята Моаб. Всеки аспект на Firebird е пригоден към преследването и постигането на скорост.

Акцентите:

  • Изключително лека Hollow Core карбонова рамка с оптимизирано поведение спрямо размера. 

  • Дълга и ниска геометрия за уверено и скоростно спускане.

  • 165 мм газещо, но и ефикасно dw-link™ окачване.

  • Предно окачване Fox 38 FIT Grip2 със 170 мм ход, нива Factory и Performance.

  • Съвместим с 29” и 27.5” цолово задно колело, без компромис в поведението, благодарение на чипа за настройка на геометрията. 

PIVOT SWITCHBLADE

Оптимизиран за цялата планина

Изключителната гъвкавост на новия Switchblade и способността му да размива границите между стиловете дефинират представянето му във всеки тип пътека. От трасета в байкпарка до естествени алпийски маршрути, Switchblade усилва увереността на всеки карач и изпъква на всеки терен.

Акценти:

  • Изключително лека Hollow Core карбонова рамка.

  • 142 мм ефикасно и отзивчиво dw-link™ окачване.

  • Вилка Fox 36 Grip2 със 160 мм ход.

  • Обръщем чип за лесна настройка на геометрията.

 

Очаквайте скоро представяне на още интересни модели от гамата на Pivot, които ще можете да откриете в магазинната мрежа на Bike Center.