15 мар
2024
Какво прави колелата на Pivot наистина специални?

Какво прави колелата на Pivot наистина специални?

Когато става въпрос за колоездене, един размер на вело рамката не е подходящ за всички карачи, това е ясно на всички фирми в бранша. Pivot Cycles обаче вникват в по-фините детайли и не променят само размерите от гледна точка на габарити. Те силно оценяват важността велосипедите им да предлагат същото невероятно изживяване по време на каране в целия диапазон от размери на рамката, които предлагат - от XS до XL.

Ето какво се случва, за да постигнат този ефект.

Профил на гъвкавост / твърдост на рамката

Изработването на рамки в идеално съотношение на гъвкавост и твърдост е ключов процес, чрез който Pivot постигат желаните характеристики и поведение на един велосипед. Те се фокусират върху намирането на правилния баланс, като гарантират, че критичните зони в рамката предлагат идеалната твърдост за оптималното прехвърляне на силите по време на каране, без да има излишни усуквания, водещи до загуба на енергия. Pivot се ангажират с прецизното и предвидимо управление на ставите на окачването чрез използването на компактни, твърди връзки и заден триъгълник от една част, което допринася за цялостната твърдост на рамката и води до велосипед, който предлага изключителен контрол и отзивчивост.

 

Всеки дизайн се отличава с инженирано огъване на тръбните профили, което е въведено, за да осигури намаляване на умората при колоездача и подобряване на цялостния комфорт. Този баланс гарантира, че велосипедите остават лесни за управление, дори в труден терен или когато водачът е уморен. Например, в случая на модела Firebird, твърдостта на шасито бе променена въз основа на обратната връзка от професионалистите, настройвайки усещането и гъвкавостта на рамката, за да осигурява незабавна обратна връзка от терена, но същевременно да прощава грешки, когато настъпи умора. В Pivot Cycles всичко е свързано с предоставянето на ефективно и приятно каране.

Фокус върху настройката

Дизайнът на Pivot се води от търсенето на правилната гъвкавост във всяка рамка. Те третират всеки размер на рамката като отделна единица, вместо просто да мащабират нагоре или надолу геометрията на средния размер. Процесът на изграждане включва стотици отделни части във всеки триъгълник, което позволява фина настройка на съотношението твърдост/гъвкавост на всяка отделна част. Този щателен процес гарантира, че всеки размер на рамката се третира като уникален велосипед, фино настроен към нуждите, габаритите и теглото на водача.

 

Процесът включва специфични тестове за всеки размер на рамката, заедно с точни за размера цели за твърдост. Това гарантира, че гъвкавостта на рамката се подравнява точно към изискванията на колоездача за този конкретен размер. В свят, в който използването на едни и същи размери на тръбите, съчетано с една схема за подреждане на карбоновите парчета за всяка рамка, води до това, че по-малките рамки са значително по-твърди за техните карачи, спрямо по-големите размери. Подходът на Pivot прецизира характеристиките на гъвкавост за всеки размер. Резултатът е консистентно усещане във всеки размер, осигуряващо идентично изживяване при каране за всеки колоездач, независимо от техните габарити.

Настройка спрямо размера на колоездача

За да удовлетворят колоездачите с различни размери, велосипедите на Pivot са настроени с помощта на уникални напречни сечения на тръбите и различни диаграми за подреждане на карбоновите парчета спрямо всеки размер. По-малките напречни сечения позволяват повече гъвкавост, докато по-големите водят до по-малко. Промяната начина на подреждане включва добавяне или премахване на карбонов материал или промяна на ъгъла на слоевете от въглеродни влакна. Този динамичен подход към дизайна на рамката позволява на Pivot да гарантират, че велосипедистите от всякакъв габарит ще изпитат перфектния баланс на твърдост и комфорт.

Настройка на рамката на електрическия велосипед

Pivot Cycles внасят същото ниво на отдаденост и прецизност в настройката на рамката на електрическите си велосипеди. Моделите като Shuttle SL, Shuttle AM и Shuttle LT, отразяват плътно характеристиките за твърдост на своите аналогови събратя, с цел да осигурят идентично усещане при каране, независимо от размера на батерията и мощността им. Постигането на това сходство изисква стриктно тестване на материала, но и стратегическо позициониране и изолиране на батерията. Използва се смес от твърда гума, пяна и подсилени с въглерод найлонови твърди опори, за да се запазят правилните характеристики на огъване на рамката, като същевременно се гарантира, че батерията е безопасна и сигурна. Резултатът са е-велосипеди, които имат поведение много сходно на традиционните си аналози.

Кинематика на окачването

Поведението на окачването на велосипеда е ключов елемент от процеса на проектиране. Pivot настройват кинематиката според типа велосипед и целите на ползване. За велосипеди, при които дължината на веригата варира в зависимост от размера, кинематиката на окачването се променя пропорционално. Pivot не спират до там. Те променят точките на ротация в окачването, за да осигурят оптимално поведение за всеки размер. Това се прави Кинематиката се прави въз основа на центъра на тежестта на колоездача и средната височина на седалката за размер, за да се осигури идентично поведение на окачването за всеки колоездач със съответен размер и тегло.

Какво не се променя?

Въпреки че много неща се коригират, за да са адекватни към различните характеристики на размера към колоездача, някои елементи остават непроменени. Геометричните числа, диаметрите на колчето/тръбата на седалката, размерите на лагерите, диаметрите на основните профили, както и общите характеристики на рамката рядко се променят спрямо размера. Те са опорните точки за персонализирането, осигурявайки идеалното прилягане за колоездачи от всякакъв размер. Дори опциите за бутилки за вода се разглеждат на базата на размера, като се зачитат разликите в наличното пространство вътре и извън рамката.

Ангажиментът на Pivot Cycles към специфичен за размера дизайн и настройка на карането подчертава тяхната отдаденост към изработването на велосипеди, които отговарят на уникалните нужди на колоездачите в широк диапазон от размери. Чрез коригиране на фактори като гъвкавост на рамката, карбоново подреждане и кинематика на окачването, те гарантират, че всеки ездач може да изпита изключителното качество на каране, което се е превърнало в синоним на Pivot Cycles. Не става въпрос само за изграждане на велосипеди, а за създаване на незабравими изживявания по време на каране за всеки, независимо от тяхната морфология.