8 окт
2021
Specialized представи най-лекия гравъл байк в света - Crux

Specialized представи най-лекия гравъл байк в света - Crux

Specialized представи новия Crux, анонсирайки го като най-лекия гравъл байк в света. И да, това е така и е възможно благодарение на ултра леката карбонова 12r S-Works рамка, тежаща само 725 гр.! Не само това е забележително обаче понеже теглото само по себе си не значи нищо. Важното е, че геометрията, разбира се, е на топ S-Works ниво, в което никой не се съмнява, като тя позволява да се монтират гуми до забележителната дебелина от 47 мм.! 

Подобна рамка заслужава и топ компоненти. От Specialized са решили да се доверят на SRAM RED eTAp AXS хидравличен групсет, супер леки капли Roval Terra CLX Disc и гуми Pathfinder Pro за максимален комфорт по чакълести пътища. 

Още инфо за бруталната машина - CruX | Specialized.com 

 

  • Най-лекият: 725 гр. S-Works 12r и 825 гр. 10r рамки. Specialized приложиха наученото от най-лекия велосипед в света Aethos и го приложиха при CruX. Резултатът? Гравъл байк, който катери като звяр и направо прелита през неравностите, а рамката тежи по-малко от пълно бидонче с вода
  • Супер способен: 47 мм. гуми означават доста повече възможности и избор на терен. Отиваш, където искаш - с пълна газ!
  • Управление като детска игра: геометрията и ниското тегло значат страхотна отзивчивост на байка и лесно управление и по неравните пътеки. Вдъхновен от състезанията, освен комфорт имате и цялата нужна скорост.