11 апр
2022
Specialized представи второто поколение на каската Ambush

Specialized представи второто поколение на каската Ambush

 

 

Колкото и да са сходни като екстри и характеристики съвременните МТБ каски, толкова са и различни. Всеки производител се опитва хем да не изостава спрямо тенденциите и технологиите, хем да придаде на продукта си достатъчно индивидуалност и различимост по отношение на дизайна. Второто поколение на АМ/ендуро каската Ambush на Specialized напълно потвърждава това.

Вижда се и с просто око, че тази каска тип половинка в задната си част покрива почти изцяло главата, за да осигури допълнителна защита, но без да затваря лицето. Лесно забележим е и дизайнът, който придава на каската едновременно елегантен, модерен и солиден вид. Това, което остава скрито за очите, е корпусът от EPS пяна с две нива на плътност, чрез която се постига по-добра защита и по-ниско тегло.

Макар отстрани отворите да изглеждат малко на брой, те всъщност са достатъчно големи, за да осигурят добро обдухване на главата. Козирката, чиято позиция не е регулируема, също е част от системата, канализираща въздуха към скалпа на колоездача. На всичкото отгоре предната част на каската над веждите е оформена така, че да осигурява известно разстояние между нея и челото, откъдето също влиза въздух с цел по-добро проветрение.

Ambush 2 използва олекотен вариант на защитата срещу усукващи удари MIPS, чиито елементи са почти невидими и не добавят значително тегло. Благодарение на това Specialized посочват стойност 360 грама за размер М на своята каска.

Системата за прилягане към главата се регулира и вертикално, и хоризонтално, а ремъците използват система, наречена Tri-Fix, която не им позволява да се отпускат.

Под козирката има достатъчно място за очила, както и специални канали с гумена облицовка в предната част на корпуса, в които да пъхнете дръжките и да не ги мислите повече.

Ambush 2 може да се похвали с пет звезди от института Virginia Tech, който тества и оценява защитните качества на такива продукти.

Новата каска се предлага в шест разцветки и три размера.

Ревю от Mtb-bg.com