Празнични намаления с до -50% отстъпка Научи повече

Светлини за тъмните месеци на годината

В това време на годината сме, когато светлите часове на деня силно намаляват и се събуждаме и свършваме работа по тъмно. Ако искате да не слизате от колелото през този сезон, срещата с тъмнината е неизбежна в някой момент. Но вместо да се плашите и да спите зимен сън на турбо тренажора до пролетта, защо не си вземете хубави светлини и не се насладите на каране в тъмното. Така ще може да оцените малките неща, с които ни дарява карането в този период на годината, ще се насладите на спокойствието и тишината на празните пътеки и на радостта от топлата напитка в края на въртенето.

Забавлението и безопасността на карането по тъмно изцяло зависят от качеството на светлините ви, независимо дали това е, за да сте сигурни, че сте видими за другите участници в движението или за да осветявате пътя си, докато минавате през горите и изследвате празните алеи. Както бихте очаквали от нас, ние имаме всичко, от което се нуждаете, за да можете да подхраните мотивацията и желанието си за каране през този период на годината.

Когато говорим за светлини е неизбежно да споменем термина ‘лумени’. Обобщено, те са мярка за видимата светлина – колкото по-големи са лумените, толкова повече светлина излъчва фарчето. Често срещана грешка е потребителите да си купуват фар, който е твърде мощен за техните нужди. За да избегнете това, дочетете статията и ако имате повече въпроси, отскочете до някой от нашите магазини или ни се обадете, за да поговорим за това колко ярки трябва да бъдат вашите светлини.

Градска среда: Светлини, за да ви виждат

Велосветлини

Ако карате в града, там обикновено има малко повече светлина, с която да си поиграете, дори след като се стъмни. Все пак, градската джунгла може да бъде опасно място, гъмжащо от пешеходци - със или без погледите им, залепени за телефоните, коли, автобуси, таксита, камиони, други велосипедисти, хора с бързи тротинетки и още много свободно движещи се елементи. Тук е важно да карате с надежден набор от светлини, отпред и отзад, за да се откроявате лесно от тълпата. Казвайки това обаче, няма нужда от светлина с 900 лумена, която да осветява пътя ви и заслепява другите участници в движението. В града е важно по-скоро да бъдеш видян, отколкото да виждаш.

За да се придвижвате безопасно в тъмните часове, трябва да имате бяла предна и червена задна светлина, прикрепени към вашия велосипед. Закачането на мигаща светлинка към раницата ви далеч не е достатъчно, нито в очите на заетите пешеходци, нито в очите на твърде ангажираните с трафика шофьори. Вземете чифт от нашите флаш комбинирани комплекти, хвърлете ги в чантата си и можете да се придвижвате безопасно след работа, знаейки, че сте видим за околните.

Ако вашите пътувания ви отвеждат далеч от добре осветени зони или по неосветени пътеки в парковете, имаме две решения с различни режими, вариращи от слаб до ярък с над 120 лумена , както и „мигащ“ ефект, за да се откроявате в града. Всички са лесни за зареждане чрез USB кабел и закачане - с гумен страп.

Извън града: Светлини, за да виждате

За каране по пътища, където има улично осветление, предните светлини ще ви осигурят нужната видимост. Но ако се насочите към гората или извън града, където алеите са тъмни, щом слънцето залезе, ще имате нужда от повече светлина на ваше разположение.

Тук лумените са ваш приятел и всичко над 800 ще ви помогне изключително, за да виждате накъде отивате. 

Карането по пътя в тъмното носи набор от опасности, но също така и прекрасни преживявания. При шосейно каране, няма много по-успокояващо нещо от звука на велосипеда ви, който профучава по асфалта. Тук вашите светлини често ще бъдат единственият начин, по който ще виждате и дори пътищата, които познавате добре, могат да се усетят и карат по различен начин в тъмното.

Ако сте достатъчно смели да карате планинския си велосипед през нощта, тогава имате нужда от нещо, което ще освети това, което ви предстои. Поради динамиката на каране в планината, е силно препоръчително да имаме две предни светлини. Една на кормилото, със сила от поне 1000 лумена, както и вторична светлина на вашата каска - минимум с 800 лумена, която ще ви позволи да осветявате там, където гледате – удобно, когато минавате през технични препятствия или виражи в тъмнината.

Правилните светлини, ще премахнат всички съмнения, че тъмните месеци са страхотно време за каране и приключения.

Задната светлина е не по-малко важна, особено при шосейното каране.  Flux 250R Taillight има сферична леща и неговата мощност до 250 лумена се вижда от повече от половин километър дори при ярка дневна светлина. Отново, с USB зареждане и с до 60ч. време на работа.

Надяваме се, че това ръководство ви е помогнало да разберете как може да прогледнете тази зима и какъв тип светлини трябва да търсите в зависимост от това къде карате. Ако искате още съвети, посетете нашите магазини, където нашият опитен персонал ще ви помогне да осветите този зимен сезон.

 

Всички новини