5 дек
2023
Защо следващият ви велосипед може да е електрически

Защо следващият ви велосипед може да е електрически

Не може да се отрече, че електричеството е бъдещето. Независимо дали става въпрос за автомобили или велосипеди, всичко около нас изглежда все повече да разчита на електричество, за да ни помогне да се придвижваме. Specialized и ние от Bike Center ясно осъзнаваме важността на електрическите велосипеди и как те насърчават повече хора да се качат на колело. В следващите няколко абзаца ще представим нашите аргументи към тезата, че трябва да обърнете сериозно внимание на електрическите велосипеди като следващото ви средство за придвижване и рекреация.

КАРАЙТЕ ПОВЕЧЕ, ПО-СИЛНО ИЛИ ПО-ЛЕСНО


 

Вероятно най-очевидното предимство на е-велосипедите е, че можете да карате по-далеч, отколкото с обикновено колело. Обхватът на батерията варира в зависимост от теглото на водача, избора на екипировка, режима на каране, терена и времето, но много велосипеди в днешно време изминават между 35-110 км с едно зареждане.

За живущи в особено хълмист район например или хора със здравословно състояние, изискващо поддържане на нисък сърдечен ритъм, електрическият велосипед помага за подобряване на формата и позволява каране по-далеч, отколкото единствено на собствена тяга.

Това не означава, че тези велосипеди са само за хора, които искат да им е по-лесно карането. С електровелосипед тренировката се превръща в удоволствие и предизвикателство. Предизвикателството да карате до 4 пъти повече пътеки във времевите рамки на едно нормално каране и да изкачвате невъзможни до преди наклони. Силата на е-велосипедите ви предизвиква да карате повече и отваря нови възможности и приключения.  

Електрически велосипеди

За любителите на планината и спускането колело като Turbo Levo е съвършената машина, която ще ви дава невероятната сила да карате повече пътеки. С водещи на пазара характеристики за сила на мотора, обхват на батерията и геометрия на шасито за оптимизирано поведение, както при изкачване, така и при спускане, Levo ви подканва да покорите планината при всяка възможност. 

Електрически велосипеди

 

*лево и лево комп линкове*

 

Докато за любителите на шосето, велосипед като Turbo Creo SL е идеален, за да изминете повече километри. Лек, дори за стандартите на обикновените колела, идващ с иновативния Specialized SL 1.1 мотор - с асистенция до два пъти вашата сила и обхват на батерията до 190 км с допълнителния Range Extender, който ще ви отведе до нови хоризонти.

 

E-bikes

*линк към крео*

 

ПРИДВИЖВАНЕ ДО РАБОТА БЪРЗО, ЛЕСНО И УДОБНО


 

Тъй като разходите за транспорт значително се увеличават и нивата на трафик са най-високи от всякога, използването на велосипед до и от работа, никога не е било по-разумен избор. Електрическите велосипеди предлагат всички предимства на конвенционалните такива - от избягване на трафика до повишаване на тонуса и здравето, но с добавената сила и обхват на двигателя.

E-bikes

Велосипеди като Turbo Vado SL и Turbo Como SL са идеални за градска среда или приключенска разходка извън града, предлагайки комфорт и удобство със своята геометрия за оптимална позиция на каране. 

Turbo Vado SL е без еквивалент в качеството си на поведение, пробег и мощност, особено при тегло, което е достатъчно леко за носене. Велосипедът е най-подходящ за тренировки, спонтанни приключения и бързо придвижване до и от работното място. С обхват до 130 км на батерията и двигател с мощност от 35Nm този велосипед е направен за бързо, удобно и безгрижно каране. Всичко, което трябва да направите, е да се качите и да тръгнете.

 

Turbo Como Super Light (SL) е проектиран за разходки из града и извън него. Способен да носи до 35кг товар, това е вълнуващ велосипед за служебни дела, който е толкова приятен за каране, колкото и лесен за притежаване с неговите ниски изисквания за поддръжка. IGH системата предпазва работните предавки от метеорологични условия и мръсотия по пътя. Най-хубавото е, че можете да превключвате предавките по всяко време - да, дори когато сте спрели. Усъвършенстваният му дизайн прави Turbo Como SL верен партньор във всички ваши задачи и приключения. 

 

*линк към комо*

 

АЛТЕРНАТИВА НА АВТОМОБИЛА В ГРАДСКА СРЕДА?


 

С напредването на климатичните промени, цените на горивата, които изглежда няма скоро да падат, както и трафикът, който ежедневно подлага нервната ни система на изпитание, шофирането става все по-непривлекателно. Specialized разбира това и работи усилено върху това да разработва и предлага продукти, които умело използват предимствата на електрическата технология за нуждите на градската мобилност.

Мисията е да се предлагат електровелосипеди, които могат да ви помогнат да намалите зависимостта си от вашите автомобили. 

Примери за това са велосипеди като Turbo Tero и Turbo Vado, които са идеален заместител на автомобилите, поне за кратките градски пътувания. Turbo Tero предлага смесица от офроуд качества и удобство, осигуряващи комфортно каране без ограничения. Докато, Turbo Vado предлага геометрия, която ви поставя в най-добрата позиция за всичко - от тренировки до пътуване до работното място, като същевременно удобно държи очите ви на натоварените пътища. Позицията на водача на Vado вдъхва увереност и в същото време оптимизира способността му да се движи ефективно от точка А до точка Б.

 

*линкове към теро 1 и 2 *

 

Ако искате да научите повече за е-велосипедите и придружаващото ги оборудване, заповядайте до най-близкия за вас магазин на Bike Center или се свържете с нас онлайн. Нашият любезен и опитен персонал ще бъде готов да ви помогне и да отговори на всички въпроси, които може да имате.