Бъдещето на алуминиевите велосипеди

Бъдещето на алуминиевите велосипеди

Някои побързаха да кажат, че времето на алуминиевите велосипеди и компоненти отмина, но най-големите в бранша не са съгласни. Времето им далеч не е отминало, то тепърва започва.

Съсредоточавайки усилията на най-големите умове в бизнеса, Specialized продължава да внедрява иновации и да развива дизайна, технологиите и цялостната конструкция на алуминиевите велосипеди и части. Благодарение на последните разработки на компанията, съвместно с някои от най-големите компании в сферата на дизайна, американският производител създава рамки за най-високото професионално ниво, както и части, подложени на огромно напрежение и износване. Да, от алуминий.

Заваряване на алуминиева рамка Specialized с използване на D'Aluisio Smartweld технология

"Ако не си карал най-новите алуминиеви велосипеди, въобще не знаеш какво могат алуминиевите колела." - Чък Тейшейра, мениджър „Изследване и развитие“ в Specialized

Технологията D’Aluisio Smartweld (DSW)

В днешно време много хора оставят алуминиевите рамки в миналото, но все пак Specialized не са от многото. Алуминиевите рамки на компанията са в своя собствена лига, признати от специалистите в бранша като изключителни.

Всъщност, истина е, че алуминият остави незаличима следа в миналото, но материалът има и светло бъдеще благодарение на DSW (технологията D’Aluisio Smartweld). Тази технология се доказа на най-високо ниво в шосейното колоездене и логично мигрира и към други модели като Chisel и Epic например.

Традиционното заваряване се използва при създаването на рамките като свързва тръбите и цилиндрите, което оставя сигурността, здравината и качеството в ръцете на заварчика. Дано е добър професионалист. При DSW технологията обаче, след заваряването рамката отива отново при инженерите.

Това дава възможност технологично местата на свръзките да бъдат освободени от най-голямото напрежение, а готовата рамка балансирана като здравина, издръжливост и тегло, правейки я най-усъвършенстваната алуминиева рамка в историята.

Специалното при Specialized не спира дотук. Благодарение на философията на компанията всяко нещо да бъде създадено на първо място с мисъл за колоездача, помислено е за неговия комфорт. Излишният материал от зоните в тръбите с по-малък стрес се премахва.

алуминиева рамка Specialized с използване на D'Aluisio Smartweld технология

Това позволява на инженерите да създадат естествен баланс в тръбите на рамката, така че алуминиевото колело поема приложените външни сили, а велосипедистът се наслаждава на гладко каране и стабилно поведение.

Още ли мислите, че алуминиевият велосипед е в миналото?

Всички новини
Споделете в:
© Developed by CommerceLab