BLACK WEEKS С ДО -70% Към намаленията

Cube Stereo 170 окупира първите места на Elevation999

Вторият и третият кръг от Българските Ендуро Серии се проведоха в Смолян и Пампорово. Организаторите бяха подготвили 4 състезателни етапа през всеки един състезателните дни. В мероприятието се включиха приблизително 70 състезатели.

Различното тази година беше това, че двата състезателни дни носят точки за българските ендуро серии, т.е. и двата дни се излъчва победител, но има и цялостен победител, който е този с най-добро общо време от двата състезателни дни. Времето по време на тренировките и състезателните дни беше отлично за каране, малко топло, но определено по-приятно за каране отколкото студеното и дъждовно време по време на първият кръг от Световните Ендуро серии, който се проведе предходния уикенд в Цермат, Швейцария.  

Състезателните етапи бяха добре почистени, много разнообразни и физически доста изтощителни. Имаше отсечки с много камъни, корени, както и нови участъци на някои от състезателните етапи, които бяха супер за каране.

Първият етап беше най-дълъг. За него се изискваше много добра физическа подготовка, за да може да се кара агресивно и бързо. За съжаление в средата на етапа Иван Колев спука гума, но въпреки това успя да завърша успешно етапа с второ време, но това му костваше много усилия.

"Честно казано не бе много добър старт на състезанието за мен и се напрегнах", споделя Ванката. Вторият етап беше добре познатият Панталеймон, който беше много техничен за каране. На този етап Колев кара добре, без излишни рискове и успя да даде второ време. Третият етап „Яйцето“ имаше нова част и беше много хубав и разнообразен. След чисто минаване на този етап състезателят на Bike Center се класира с първо време.

"На последният за деня четвърти етап „Гръцкия“ дадох всичко от себе си за добро представяне, но местната машина Стоян Върбанов (отново с велосипед Cube Stereo 170) ми взе етапа и се класирах с второ време. В крайното класиране за първия състезателен ден дадох второ време, което ми донесе 80 точки за БГ ендуро сериите," коментира българският шампион.

Вторият състезателен ден започна с етап „Езерата“, който е един от най-разнообразните и дълги участъци. На този етап Иван завоючва първо време и успя да стопи изоставането от първия състезателен ден.

"Вторият етап за деня „Стената/Детския DH“, знаех, че нямам шанс за най-добро време, тъй като не скачах два от скоковете, което автоматично ми костваше няколко секунди закъснение и в крайна сметка дадох трето време на етапа."

"Третият етап за деня „Питър Пан“ също много ми допадаше, но тъй като знаех, че трябва да наваксвам време, направих грешки. Въпреки това, дадох първо време. Последният четвърти етап „Малина“ беше финален за състезанието. На този етап в последните две години имах технически проблеми. За моя голяма радост тази година нямах такива и бях доволен от карането си, въпреки че завърших с второ време. В края на втория състезателен ден се класирах на първо място, което ми донесе пълен брой точки за БГ ендуро сериите." 

В крайното класиране от двата състезателни дни Иван зае второ място на 30 сек. след победителя Стоян Върбанов и неговото Stereo 170.

Като цяло състезанието беше много оспорвано в категория Men 19+, което го направи и много интересно.

"Доволен съм от представянето си, както и от велосипеда, с който се състезавам (Cube Stereo 170). Пo време на тренировките, както и на състезанието нямах технически проблеми с колелото, насторих го спрямо трасетата и изпитвах огрома радост при карането."

"Поздравления за огранизаторите, които се бяха погрижили трасетата да бъдат добре подготвени, както и за организацията при извозването между етапите."

Следващия кръг от Българските ендуро серии ще се проведе в Петрич от 25.09. до 27.09.

Снимки: https://www.facebook.com/VictorTroyanovPhotography

Всички новини