13 дек
2023
Коледни идеи за вело-подаръци

Коледни идеи за вело-подаръци

Изборът на коледен подарък за близките до вас велосипедисти е чудесен, но и предизвикателен жест, особено за хората без познания по темата. Ето няколко практични идеи, които да улеснят и насочат избора ви, категоризирани по бюджет:

 

Бюджетни подаръци в рамките на 100 лв.:

  • Чорапи за колоездене: Висококачествените, абсорбиращи влагата чорапи могат да направят голяма разлика в комфорта и производителността при дълги карания, в същото време са и стилна добавка към екипировката на всеки колоездач.

  • Мултифункционални инструменти: Компактен инструмент с различни функции за настройки и SOS ремонти в движение. Задължителен аксесоар за всяко каране.

  • Бутилка за вода (бидонче): Потърсете издръжлива, лесна за стискане бутилка за вода със сигурен капак. Изключител избор са предложенията от Specialized, които се открояват със своята ергономичност, атрактивни визуални дизайни и технологията Purist, която не променя вкуса на водата, дори и в най-топлите дни.

  • Комплект за ремонт на гума: Компактен и удобно преносим инструмент от Muc-Off за ремонт на безкамерни гуми, който да е винаги под ръка. Всеки планински колоездач, който обича дългите дни в планината трябва да притежава такъв комплект.

  • Грипове или гюделин: Гриповете (или ръкохватки), както и гюделините, са измислени, за да ни осигуряват комфортен и сугурен захват към кормилото. Този привидно пренебрежителен елемент от велосипеда, ако не е качествен и удобен, може да причини голям дискомфорт по време на каране, особено за колоездачите, които прекарват дълги часове зад кормилото. Ето защо фирми като Ergon инвестират сериозни ресурси в разработването на качествени и ергономични ръкохватки, които да осигурят оптимален комфорт и сигурност на захвата по време на каране. 

  • Ръкавици за колоездене: Това е винаги един практичен избор. Те осигуряват комфорт и защита по време на дълги карания, а сега в студените месеци са абсолютно задължителна част от екипировката.

 

Подаръци до 200 лв.:

  • Велосипедни светлини: Аксесоар, който е задължителен елемент от придвижването в града, особено в тъмните часове на денонощието. За запалените планински колоездачи, които не искат да спират с карането през месеците с къси дни, има редица решения за предни светлини, които ще направят нощните пътеки - ден.

  • Джърси за колоездене: Леките, дишащи фланелки, с фантастични дизайни са задължителна част от екипировката, които осигуряват комфортно каране.

  • Стойка за телефон на кормилото: Позволява на велосипедистите да навигират или да проследяват своето каране, без да държат телефона си в ръка, по този начин, осигурявайки си безопасно и лесно придвижване.

  • Комплект за почистване на велосипеди: Комплект четки и почистващи препарати, за да поддържат велосипеда им в отлично състояние.

  • Помпа за велосипед: Велосипед не се кара без налягане в гумите. Помпата е винаги нужен аксесоар в живота на един колоездач. Разгледайте множеството варианти за леки и компактни преносими помпи - задължителен инструментариум в дългите приключения, особени в планината. Друг вариант са висококачествените подови помпи с вграден манометър за прецизно, бързо и удобно помпане на гумите. В случай, че нямат, това един със сигурност ценен и полезен подарък за всеки колоездач.



Подаръци в рамките на 500 лв.:

  • Водоструйка с комплект за почистване: За запалените колоездачи, прогнозата за времето рядко е извинение да не карат. Това често значи, че велосипедите им имат нужда от почистване и грижа, за да могат да им служат вярно. Ето защо, една персонална водоструйка с качествен комплект за почистване, е радост за колоездача.

  • Обувки за колоездене: Специфичните обувки за колоездена, независимо дали за платформени педали или автомати, значително подобряват производителността, комфорта и защитата при колоездене.

  • GPS велосипеден компютър: Полезен аксесоар, който помага на колоездачите да проследяват каранията си, да наблюдават колко са ефективни и да се навигират в маршрута си с лекота.

  • Очила за колоездене или маска: Осигуряват защита от слънцето, вятъра, отломките по пътя или елементите по пътеките.

 

Подаръци, за най-щедрите, надвишаващи 500 лв.:

  • Багажник за велосипеди: Част от удоволствието при колоездене идва от опознаването на нови дестинации, което подсказва за нуждата от лесно, сигурно и удобно транспортиране до мястото за каране. Най-доброто транспортно решение на велосип/и идва в лицето на специализираните вело багажници за велосипеди, които идват в голямо разнообразие от модели, начини на захват и цени.

  • Тренажор: Студените, мокри и тъмни месеци на годината карат много колоездачи да се насочат към поддържане на форма на закрито. Велотренажорите се явяват най-близкия заместител на колоезденето на открито, като предлагат високотехнологични приложения и програми, които разнообразяват карането и го правят наистина интерактивно и забавно.

  • Компоненти за надграждане: Висококачествени компоненти като нова вилка, комплект капли, сет карбоново кормило и лапа могат да значително да подобрят представянето на велосипеда, което със сигурност ще е добре оценен подарък.

  • Нов велосипед: Ако се чувствате щедри, помислете дали да допринесете за нов велосипед или да покриете напълно разходите. Това вече е един наистина специален и любим подарък!

Ваучери

А ако не си сигурен какво може да зарадва велосипедиста, то винаги може да му подариш ваучер за подходящата сума - валиден е онлайн и на място в нашите 24 магазина и то цяяяла една година от датата на закупуване. 

Купи ваучер онлайн.

Не забравяйте да вземете предвид специфичните предпочитания и нужди на велосипедиста, на когото сте подготвили подарък. Независимо дали става въпрос за комфорт, производителност или стил, приспособяването на подаръка към техния индивидуален вкус ще го направи още по-специален и полезен. Весели празници!