18 мар
2022
Манон Карпентър ще наставлява Изабела Янкова в отбора на GEN-S на Specialized

Манон Карпентър ще наставлява Изабела Янкова в отбора на GEN-S на Specialized

Световната шампионка за юноши Изабела Янкова ще бъде наставлявана от елитната световна шампионка за 2014 г. Манон Карпентър през 2022 г. като част от новия отбор на Gen S.

Карпентър се оттегли от състезанията през 2017 г., но сега се завръща на трасетата след петгодишно отсъствие, за да наставлява младата българска шампионка. 17-годишната Янкова спечели Световното първенство за юноши миналата година и съответно тази ще се състезава с подкрепата на новия екип на Specialized Gen S зад нея.

Подробностите за новия отбор бяха оскъдни, откакто беше обявено за първи път в списъка на UCI, но сега ни казаха, че това е програма за наставничество на млади и бъдещи звезди. От Specialized обясниха, че тази нова програма ще следва принципа на състезател-ментор. Т.е. всеки един от младите таланти ще има свой собствен треньор ментор, който е доказано име в дисциплината. Целта им е да помогнат на талантите да достигнат най-високото ниво и шампионска титла. Също така от Specialized се ангажират с всичко необходимо като велосипед, поддръжка и спонсорство. 

Оглавявано от Specialized Bicycles, Gen-S ще включва и следва четирима състезатели и четирима професионални ментори в дългосрочно сътрудничество. Вероятно да се разрасне през следващите години, първата комбинация от този амбициозен проект представя Изабела Янкова, която ще бъде менторствана от Манон Карпентър. Изабела вече се развива като голям талант в DH средите, като настоящ световен шампион за юноши DH и носител на титлата от Световната купа.

"Развълнувани сме да видим как тя напредва в професионалните редици под ръководството на бившата световна шампионка Манон Карпентър." - споделиха от Specialized.