5 дек
2023
Поддържай форма у дома с Tacx

Поддържай форма у дома с Tacx

Домашната изолация за ограничаване на коронавируса налага промени в начина ни на живот, но за щастие не е нужно да откриваме нещо ново, за да поддържаме форма у дома. Решението е измислено много отдавна, а с развитието на технологиите стана и далеч по-забавно. Интерактивните SMART тренажори на Tacx ни създават страхотна виртуална реалност, давайки ни възможност дори да участваме в емблематични състезания като Париж – Рубе и много други класики.

Всъщност домашната тренировка с Tacx и собственото ти колело може да бъде доста завладяващо и един добър тест за възможностите ти. Ето 6 съвета, ако си решил и ти да се впуснеш в света на Tacx:

1. Избери подходящия тренажор

Започнеш ли да търсиш тренажор за колоездене разбираш, че има десетки опции, а големият избор може да бъде объркващ. Най-известната марка за домашни тренажори Tacx има модели за всеки един тип колоездач. Това кой тренажор ще ти прилегне най-добре зависи от твоите цели. Има два основни вида тренажори – обикновени и Smart.

 

-

Вторите се свързват софтуерно към телефон, таблет или компютър за страхотно интерактивно преживяване. Силата на педалиране се предава безжично към устройството. Теренът става по-стръмен – педалирането става по-трудно. Схващаш идеята. С приложенията на Zwift и Tacx трасетата и програмите са стотици. Също така има тренажори с директен монтаж (direct drive) и такива с цяло задно колело.

 

-

Обикновен или Smart тренажор зависи от твоите желания. Колко сила ще може да приложиш, колко % максимален наклон искаш да симулираш, колко тих искаш да бъде тренажорът и какъв е заделеният бюджет. Отговаряйки на тези въпроси кръгът от възможности ще се смали.

2. Определи си цели

Преди да започнеш, определи си ясни цели. Искаш да станеш по-издръжлив? Искаш да свалиш килограми? Искаш да увеличиш експлозивността си? В зависимост от целите може да избереш подходящия софтуер. Tacx Premium и Premium HD предлагат библиотека от реалистични тренировъчни програми и състезания по реални GPS отсечки.

Също така може да избираш от десетките безплатни програми за тренировка.

3. Позиционирай тренажора правилно

Tacx

Бъди готов: карането на колело у дома ще направи локви от пот! Все пак тренираш истински, нали? Избери подходящо място за тренировка. Някои превръщат гаража си в интерактивно колоездачно помещение с модели за публика. Не е нужно да стигаш чак до там, но предвиди достатъчно просторно помещение с достатъчно въздух – например хола. От време на време може да се наложи да отвориш прозорците.

Постави маса пред тренажора, на която да сложиш лаптопа или таблета. В зависимост от тренажора е възможно той да издава шум – помисли за другите у дома, за да не ги смущаваш прекалено.

4. Избери подходящите аксесоари

Достатъчно бидони с вода или електролити! Цялата тази пот трябва да бъде заместена, а знаеш, че хидратацията е от особено значение за всяка физическа дейност. Препоръчваме ти да сложиш постелка под тренажора, която да обира потта и да държи тренажора стабилен. Приготви си и една кърпа.

 

 

*ембед с инфо към постелка и стойка за таблет* 

 

Избрал си обикновен тренажор? Тогава може да си пуснеш надъхваща музика или да го позиционираш пред телевизора.

5. Начало на тренировката

След като си изпълнил всичко по-горе е време за същинската част. Избери подходящата програма като започнеш от по-щадящите. Спокойно, у дома си, вероятно никой не те гледа, не е срамно… Започни с програма за загрявка – почувствай колелото и тренажора, нагласи позицията си, подскажи на тялото си, че предстои тренировка.

Tacx

6. Забавлявай се

Започнеш ли да тренираш вкъщи ще осъзнаеш, че това е изцяло ново вълнуващо преживяване. Когато караш навън понякога имаш чувството, че времето лети. У дома може да ти се стори по-монотонно в началото – затова си постави цели, които да изпълняваш. Може да поканиш приятелите си с други Smart тренажори и да покарате заедно или пък да се изправиш в състезание с други хора от целия свят! При обикновените тренажори може да си пуснеш интересен филм докато правиш дълга тренировка или рок музика за ударно каране.

Виж всички тренажори на най-добрите цени тук.


 

Наличност по магазини

В нашия сайт може да използваш полезния таб „наличност по магазини“ и да разбереш в кой точно обект е наличен желания от теб продукт. Нужно е само да избереш размер (ако продуктът има размери) и да натиснеш бутона „наличност по магазини“ и voilà, информацията е пред теб.

Не забравяй, че абсолютно всеки един продукт е наличен и онлайн и готов за изпращане до 3 работни дни.


Очакваме те в някой от нашите магазини - сервизи в страната:

Магазини Bike Center