-20% на всички продукти Виж цените

С какво овалните плочи са по-добри от стандартните?

AbsoluteBLACK

Забелязали ли сте, че 80% от състезателите ползват така наречените овални плочи? Питате се каква е разликата спрямо нормалните и заслужават ли си? Да, заслужават си и сега ще разкажем защо и как подобряват представянето на колоездача. От години този тип елипсовидни плочи се използват широко в шосейното колоездене, но благодарение на марки като AbsoluteBLACK се превръщат и в голям хит при планинските колела.

Физични факти за предимствата


AbsoluteBLACK

Най-общо казано всичко е физика и предимствата на „овалките“ са научно доказани.  Този тип плочи предават по-плавно енергията и усилията към задното колело. Това означава, че колоездачът е по-способен да генерира енергията и да поддържа постоянен каданс на въртене.

Друг голям плюс е намаляването на пиковите натоварвания в коленните стави, така че колената са подложени на по-малък стрес, а колоездачът прилага еднакво усилие за по-дълго време. Следователно поддържа по-висока средна скорост.

Ако не вярвате на тези думи – 11 научни изследвания на водещи университети в света го доказват. Също така те потвърждават, че овалните плочи разпределят усилията върху по-голям брой мускулни групи на краката – без пикови натоварвания върху една група. Така общото натоварване от педалирането се разпределя върху по-голямо тегло мускулна маса.

Да обобщим 3-те основни плюса:


AbsoluteBLACK

1. По-свежи крака

2. По-висока средна скорост

3. Намаляване на риска от крампи

Тази съвкупност от позитиви накрая прави карането на байк още по-приятно преживяване. Тестове доказват и по-голямото сцепление на изкачване при хлъзгав терен - нещо отдавна знаещо се в автомобилостроеното и използвано при проектирането на диференциалите и по-специално за предаването на енергията към задните колела.

"Овалните плочи са революция в колоезденето. Няма човек, пробвал елипса на AbsoluteBLACK и завърнал се към стандартна плоча."

Защо AbsoluteBLACK са най-добрите


AbsoluteBLACK

Премиум овалните плочи на AbsoluteBLACK следват логиката, че човек не генерира еднаква енергия при всяко завъртане на педалите – мускулатурата на човешкия крак се затруднява да поддържа еднаква дистрибуция на сила към плочата.

На практика, кръглата плоча не пренася силата към задното колело така равномерно, както овалната. Втората работи по естествената човешка логика и максимизира усилията в онзи момент на завъртане на педала, когато силата е най-голяма и минимизира съпротивлението, когато предаваната енергия е по-малка.

Като последствие от това овалните рингове подобряват способността на колоездача да върти с равномерна скорост и да чувства лекота при изкачване. Всъщност, чувството при въртене на педалите е „по-кръгло“ при елипсовидна плоча, отколкото при стандартна кръгла.  

Разликата с другите овални плочи на пазара


AbsoluteBLACK

Таймингът (клокинг или разположение спрямо курбела) и формата са ключова част от дизайна на елипсовидните плочи. Качеството на движение при AbsoluteBLACK се различава от марки X и Y.

2 години разработване на продуктите на AbsoluteBLACK ги направиха най-успешния бранд за подобни продукти на пазара като те са първите, които успяха да популяризират елипсовидния вид плочи при MTB велосипедите.

Повечето конкурентни производители използват един тайминг и форма за всички размери рингове, а педалирането се променя значително с промяната на размера. За да се уеднакви представянето, всеки размер плоча изисква различна форма. Например по-малките рингове трябва да бъдат с по-голяма крива, за да помогат повече при изкачването.

Ето къде се специализират AbsoluteBLACK – оптимизация на всеки размер и стил на педалиране. Това е и причината точните спецификации на тайминга и овалността да са патент на марката. Благодарение на успеха на бранда и тази концепция, на пазара излязоха още подобни продукти, но не същите, тъй като и малка промяна в параметрите оказва сериозна промяна в представянето.

AbsoluteBLACK са изпипали формите до съвършенство, така че техните плочи дават безпрецедентни възможности в този сегмент.


Купи AbsoluteBLACK онлайн или вземи на изплащане на място в 10 магазина:

Магазини Bike Center

 1. Онлайн магазин: +359 892 245 395 (пн. - пт. 09-18 ч.)

 2. Магазин София бул.България: +359 893 014 314 (Виж упътване в Google Maps)
 3. Магазин  София Лозенец: +359 879 062 660 (Виж упътване в Google Maps)
 4. Магазин  София Младост:+ 359 899 113 317 (Виж упътване в Google Maps)
 5. Магазин  София Лагера: + 359 893 390 649 (Виж упътване в Google Maps)
 6. Магазин  София Изток: +359 892 245 392 (Виж упътване в Google Maps)
 7. Магазин  София Редута: +359 892 245 391 (Виж упътване в Google Maps)
 8. Магазин  София Люлин: +359 890 900 980 (Виж упътване в Google Maps)
 9. Магазин  София Овча Купел: +359 897 999 607 (Виж упътване в Google Maps)
 10. Магазин София Света Троица: +359 895 370 428 (Виж упътване в Google Maps
 11. Магазин София Витоша: +359894628058 (виж упътване в Google Maps)

 12. Магазин Стара Загора: +359 897 999 231 (Виж упътване в Google Maps)

 13. Магазин Бургас: +359 893 305 426 (Виж упътване в Google Maps)

 14. Магазин Пловдив: +359894 62 34 96 (Виж упътване в Google Maps)

 

Всички новини