Промо цени на велосипеди Specialized Виж моделите

Specialized Allez 2019 - алуминиевият шампион в шосейното колоездене

Specialized Allez

Гамата ALLEZ на Specialized показва в пълен блясък възможностите на алуминиевите шосейни велосипеди. От специално проектирани рамки с помощта на въздушния тунел Win Tunnel до супер здрави и издръжливи универсални колела за всекидневно ползване. Инженерите на Specialized са използвали всичките си познания и десетки години опит в създаването на алуминиев шосеен байк, предлагащ страхотен баланс, отзивчивост и предвидливо поведение без това да влияе на добрия комфорт и повратливост в завоите.

Серията ALLEZ включва 5 модела: Allez, Allez Sport, Allez Elite, Allez Sprint Comp, Allez Sprint Disc

ALLEZ


Specialized Allez

Ако сте решили да навлезе в света на шосейното колоездене или просто се оглеждате за нов шосеен байк, който да предлага всичко необходимо за изминаването на много километри без проблеми и с усмивка на лице, то ALLEZ е отличен избор за целта. Моделът притежава лека рамка от премиум алуминий, карбонова вилка и възможност за монтиране на дисаги и калници. Всичко това го превръща в бърз шосеен велосипед, който за нула време става пътешественик за дълги разстояния или ходене до работа.

Ниското тегло на колелото се усеща добре не само когато катерите стръмен наклон, а също така и при качването на байка до петия етаж например. E5 алуминиевата сплав на рамката е водеща в класа си в технологично отношение и ниско тегло. За справка, модерните технологии и агресивните двойностенни тръби спестяват 450 гр. заедно с вилката от общото тегло спрямо модели от предишни години.

Споменавайки вилката, шосейните велосипеди от начален клас обикновено залагат на алуминиева или евтина карбонова вилка, което значително намалява качеството и комфорта на движение. При Allez вилката е FACT от висококачествен карбон, осигурявайки по-добро завиване, по-гладко движение и редукция в теглото. Използвайки Retül fit базата данни на Specialized, инженерите създават геометрия, която да е подходяща за широк набор от позиции на тялото, имайки предвид удобство при управлението, което се очаква от колело Specialized.


Ако това е първото ви шосейно колело, то със сигурност ще търсите у него малко повече универсалност. Именно заради това Allez серията има интегрирани стойки за поставяне на калници и багажник, което от агресивен шосеен велосипед го превръща в готов за дълги пътешествия комфортен трекинг байк.

Ако това е вашето желание или просто искате да се движите по-меко по улиците, то клиренсът за 28 мм. гуми ще задоволи това ви желание. Превключването на скоростите е надеждно благодарение на Shimano Sora, издръжливостта е гарантирана с алуминиевите капли Axis Sport и подсилените гуми Espoir Sport.

• Е5 премиум алуминиева рамка с гладки заварки, гарантиращи здравина и ефективност
• Specialized FACT карбонова вилка
• Команди Shimano Claris STI

Виж модела

ALLEZ SPORT


Specialized Allez Sport

Прекалено често завоите се изпускат, защото производителите се стремят да задържат цената ниска в началния клас, но Allez Sport предефинира определението „начален клас“. Фокусирайки се върху теглото, детайлното изпипване на поведението на колелото, геометрията и надеждността, Allez забележително надскача разбиранията за начален клас и е първото колело, което притежава цялото това know-how и качество на Specialized, което е достъпно за всеки любител.

Притежавайки всички достойнства на базовия модел Allez, Sport версията добавя освен друга цветова линия, така и монтаж Shimano Sora, супер здрава плоча Praxis Alba 2d, което може да направи това колело не само първото ви шосейно, но достатъчно функционално за години напред.

• Е5 премиум алуминиева рамка с гладки заварки, гарантиращи здравина и ефективност
• Specialized FACT карбонова вилка
• Команди Shimano Sora STI

Виж модела

ALLEZ ELITE


Specialized Allez Elite

Въпреки че разполагат с може би най-добрите карбонови колела в света, Specialized не крият любовта си към алуминиевите байкове. А когато говорим за любов и алуминий, то тя със сигурност е вдъхновена от Allez Elite. Ако вече намирате шосейното колоездене за вашето ново хоби, то този модел е точният избор.

С Shimano 105 монтаж Specialized Allez Elite ще ви достави удоволствие при всяко каране, а със сигурност няма да има непреодолим наклон, който да скрие усмивката от лицето ви.


• Е5 премиум алуминиева рамка с гладки заварки, гарантиращи здравина и ефективност
• Specialized FACT карбонова вилка
• Команди Shimano 105 STI

Виж модела

ALLEZ SPRINT COMP


Specialized Allez Sprint Comp

Изкачвания, предизвикателни завои, шеметни спринтове – Allez Sprint Comp се справя фантастично с всеки един елемент. Най-напредничавият технологично алуминиев шосеен велосипед на Specialized – Allez Sprint e способен да печели състезания и в същото време да бъде достатъчно практичен за всекидневна употреба. И по-впечатляващото – цялото това супер качество идва на достъпна за всеки състезател или любител цена.

В технологично отношение всичко за Allez Sprint започва от уникалната технология D’aluisio Smartweld, която стратегически оформя тръбите по оптимален начин. В резултат на това има по-ниско тегло, по-голяма гъвкавост на материала, но същевременно е значително по-здрав. Гениално, нали?

Ако се питате колко по-здраво може да бъде, то ще ви кажем, че това е най-здравото алуминиево творение, което Specialized някога са създавали. Черпейки вдъхновение от Rider-First Engineered технологията на Tarmac, Allez Sprint има уникална долна тръба, чело и размер вилка спрямо размера на колелото. Това осигурява еднакво добро представяне, независимо от размерите на рамката. Впечатляващо.

За да е сигурно, че всеки ват енергия е пренесен в движение върху асфалта, велосипед е с къс чейнстей – резултатът е екстремно здрав и устойчив заден триъгълник. Но тук говорим не само за здравина, тъй като хидроформовани тръби са аеродинамично проектирани с помощта на въздушен тунел и оптимизирани за макасимално ниско съпротивление.

Монтажът е поверен на Shimano 105, а каплите са DT R460. Комфортът е гарантиран със седалка Body Geometry Toupé. Всичко това прави Allez толкова добър, че ще забравите, че не карате карбон.

• E5 премиум алуминиева рамка с DSW технология – материалът е поставян, където е нужно със специално изчисление на зоните на натоварване
• Най-висок клас карбонова вилка S-Works FACT – абсорбира неравностите докато предлага невероятна здравина и директно управление
• Аеродинамично карбоново колче за седалка Venge FACT

Виж модела

ALLEZ SPRINT COMP DISC


Specialized Allez Sprint Comp Disc

Да, очите не те заблуждават, може да спреш да ги търкаш. Нещото, което всички очакваха с нетърпение, вече е факт - Allez Sprint се предлага и с дискови спирачки. Независимо от стила ти на каране, дали желаеш да се състезаваш или просто искаш да покараш през уикенда, дисковите спирачки ще направят всяко излизане с колелото по-приятно преживяване. С увеличена спирачна сила и по-фина настройка, имаш на разположение топ велосипед с вдъхновяващо уверено поведение и контрол. Да си го кажем направо – и преди това Allez бе специална шосейка. Със Sprint Disc обаче вдигнахме летвата още по-високо.

• E5 премиум алуминиева рамка с DSW технология – материалът е поставян, където е нужно със специално изчисление на зоните на натоварване
• Tarmac Disc услужливо дава карбонавата си вилка FACT на Allez Disc - абсорбира неравностите докато предлага невероятна здравина и директно управление
• Shimano 105 хидравлични спирачки

Разгледай Specialized Allez в нашите магазини или купи онлайн с безплатна доставка и преглед преди плащане.

Всички новини