-20% на всички продукти Виж цените

Specialized Rockhopper 2019 - премиум твърдак за яки приключения

Rockhopper

Където по планинските пътеки се пресичат ефективността и възможностите, там ще намерите Specialized Rockhopper. Естествената среда на този велосипед е именно горе в планината и някои от причините са очевидни – като 29-инчов твърдак колелото по природа катери доста лесно нагоре.

През 2019 година Rockhopper е запазил добродетелите си, но е добавил към тях и доста разновидности на задвижването и нови брутално яки цветове.

Това, което не прави толкова силно впечатление на пръв поглед, но е съществено обаче е нискоразположеното средно движение, просторното разстояние до горната тръба и ултра късия чейнстей (задна долна тръба).

Rockhopper

С други думи тази геометрия дава очаквано поведение при движение и сигурност на колоездача при широк диапазон от терени. Rockhopper е бърз при изкачване и още по-забележителен при спускане.

Rockhopper Sport

Rockhopper Sport

Вероятно желанието за приключения те е отвело в планината, а пътеката ти се вижда скучна за пешеходна разходка. Rockhopper Sport има всичко необходимо да разнообрази деня ти и да направи рутинното излизане сред природата забавен трейл ден.

Rockhopper Sport

Този велосипед е отличен за навлизащи по-сериозно в колоезденето хора, започващи да разбират важността на геометрията на рамката.

Тя е направена от лек A1 алуминий с цел максимална устойчивост и предвидимо поведение спрямо геометрията XC Sport 29. Получаваш ефективност при изкачване и стабилност при спускане.

Rockhopper

Вилката SR Suntour XCT с ход 80/90/100 мм, в зависимост от размера, е най-добрият избор в този ценови клас и гарантира гладка работа. Multi circuit damping технологията успешно пресъздава усещането за доста по-висок клас вилка като премахва неприятното "пого" чувство при ниския клас.

Задният дерайльор Shimano Acera издържа на сериозно натоварване и честа смяна на скоростите, които са предостатъчните 24. 11-34-зъбната касета SunRace ти дава удобството винаги да въртиш с подходящо усилие.

Rockhopper

Хидравличните спирачки на Shimano MT-200 гарантират качествена и дълготрайна работа без да се нуждаят от честа профилактика. 160/180 милиметровите ротори дават достатъчната спирачна сила при по-сериозните спускания.

Rockhopper

Останалите компоненти на Specialized нямат нужда от коментар за качеството. 720 милиметровото кормило Stout осигурява добър контрол, прецизност и най-важното здравина. Само ще отбележим, че за допълнителна увереност преднага гума Specialized Ground Control Sport е с широчина 2,3", а супер леката задна Specialized Fast Trak Sport е 2,1".

Rockhopper Comp


Логично всички гордости на Sport модела са налични и при Comp, но с още подобрения. Най-същественото е 27-скоростната система, която позволява по-голям диапазон от подходящи предавки при изкачване или по-бързо спускане. Задният дерайльор Shimano Acera работи стабилно в унисон с 9-скоростната верига KMC и касетата SunRace 11-36. 

Rockhopper

Следващото ниво вилка Suntour XCM пък позволява регулация спрямо теглото на колоездача с цел по-прецизно преминаване през неравностите и повишено удоволствие и увереност при каране.

Rockhopper Expert
Rockhopper

Expert моделът надгражда нивото на Comp с въздушна вилка Suntour от типа XCR с ход в зависимост от размера на рамката и контрол на рибаунда. Тя е съществено по-лека и гладко работеща, а удобството е увеличено със система за дистанционно заключване от кормилото.

Задния дерайльор е доказаният боец на Shimano от клас Deore, което подобрява превключването и гладката работа на скоростната система, която вече е от по-съвременния тип 2х9 и касета 11-36 зъба.

Rockhopper

Намаленото тегло на колелото гарантира повече изминати километри с по-малко изразходвана енергия.

Rockhopper Pro

Rockhopper

Най-доброто оборудване на Rockhopper идва с Pro модела, който съществено се различава от останалите в гамата. Рамката с перфектна геометрия остава същата, но вече са налице значителни подобрения при вилката и скоростната система като всичко това загатва сериозно за навлизане в премиум сегмента.

Доказателство за това е, че Rockhopper Pro разчита на Rockshox и доказания бестселър Recon RL с широки 32 мм стеншъни, подобряващи поведението и стабилността в завой. Монтажът на Shimano гарантира гладко движение, но този път със система 2х10 клас Deore и супер коравия SLX.

Rockhopper

Спирачките са Shimano BR-МТ200 с подобрена ергономия и захват за кормилото и намалено тегло.

Логично по-високият клас компоненти значително олекотява байка и съответно усилията при въртене.

Дамски Rockhopper 

Дамските варианти на Rockhopper са не по-малко впечатляващи от мъжките модели. Геометрията на рамката е оптимизирана за използване от жени, а компонентите са еквивалентни на мъжката серия. Този велосипед гарантира на женския пол, че няма да изостава по пътеките, дори напротив - при повече желание велосипедът е способен да остави момчетата на заден план.

Comp
Дамски Rockhopper


Дамски Rockhopper


Expert
Дамски Rockhopper


Pro

Дамски Rockhopper


Купи онлайн или тествай Specialized Rockhopper и вземи на изплащане на място в 10 магазина в цялата страна:

  1.  София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
  2.  София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41
  3.  София, жк. Младост 1, бл 1а.
  4.  София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20
  5.  София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752
  6.  София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100
  7.  София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107 
  8.  София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3
  9.  Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25
  10. 10.  Бургас, ул. Цар Симеон 102

 

Всички новини