Specialized Rockhopper - бърз на изкачване, впечатляващ на спускане

Specialized Rockhopper - бърз на изкачване, впечатляващ на спускане

Където по планинските пътеки се пресичат ефективността и възможностите, там ще намерите Specialized Rockhopper. Естествената среда на този велосипед е именно горе в планината и някои от причините са очевидни – като 29-инчов твърдак колелото по природа катери доста лесно нагоре.

Това, което не прави толкова силно впечатление на пръв поглед, но е съществено обаче е нискоразположеното средно движение, просторното разстояние до горната тръба и ултра късия чейнстей (задна долна тръба).

С други думи тази геометрия дава очаквано поведение при движение и сигурност на колоездача при широк диапазон от терени. Rockhopper е бърз при изкачване и още по-забележителен при спускане.

Rockhopper Sport

Specialized Rockhopper

Вероятно желанието за приключения те е отвело в планината, а пътеката ти се вижда скучна за пешеходна разходка. Rockhopper Sport има всичко необходимо да разнообрази деня ти и да направи рутинното излизане сред природата забавен трейл ден.

Този велосипед е отличен за навлизащи по-сериозно в колоезденето хора, започващи да разбират важността на геометрията на рамката.

Тя е направена от лек A1 алуминий с цел максимална устойчивост и предвидимо поведение спрямо геометрията XC Sport 29. Получаваш ефективност при изкачване и стабилност при спускане.

Вилката SR Suntour XCT с ход 80/90/100 мм в зависимост от размера е най-добрият избор в този ценови клас и гарантира гладка работа.

Задният дерайльор Shimano Acera издържа на сериозно натоварване и честа смяна на скоростите. 11-34-зъбната касетата ти дава удобството винаги да въртиш с подходящо усилие.

Хидравличните спирачки на Shimano гарантират качествена и дълготрайна работа без да се нуждаят от честа профилактика. 160 милиметровите ротори дават достатъчната спирачна сила при по-сериозните спускания.

Останалите компоненти на Specialized нямат нужда от коментар за качеството. 720 милиметровото кормило осигурява добър контрол и прецизност.

Rockhopper Comp

Specialized Rockhopper

Логично всички гордости на Sport модела са налични и при Comp, но с още подобрения. Най-същественото е 27-скоростната система, която позволява по-голям диапазон от подходящи предавки при изкачване или по-бързо спускане.

Вече въздушната вилка пък позволява регулация спрямо теглото на колоездача с цел по-прецизно преминаване през неравностите и повишено удоволствие и увереност при каране.

Увеличената широчина на гумите до 2,3 инча помага за стабилността на колелото и усещането за повече контрол върху него.

Rockhopper Expert
Specialized Rockhopper

Expert моделът надгражда нивото на Comp с въздушна вилка Suntour от типа XCR с ход в зависимост от размера на рамката. Тя е съществено по-лека и гладко работеща, а удобството е увеличено със система за дистанционно заключване от кормилото.

Задния дерайльор е доказаният боец на Shimano от клас Deore, което подобрява превключването и гладката работа на скоростната система.

Намаленото тегло на колелото гарантира повече изминати километри с по-малко изразходвана енергия.

Rockhopper Pro

Specialized Rockhopper

Най-доброто оборудване на Rockhopper идва с Pro модела, който съществено се различава от останалите в гамата. Рамката с перфектна геометрия остава същата, но вече са налице значителни подобрения при вилката, колелата, движението и логично спирачките.

Rockhopper Pro разчита на Manitou с широки 30 мм стеншъни, подобряващи поведението в завой. Монтажът на Shimano гарантира гладко движение, но този път със система 2х10 клас Deore и SLX.

Спирачките са Shimano BR-M365 с подобрена ергономия и захват за кормилото и намалено тегло.

Логично по-високият клас компоненти значително олекотява байка и съответно усилията при въртене.

Дамски Rockhopper 

Specialized Rockhopper

Дамските варианти на Rockhopper са не по-малко впечатляващи от мъжките модели. Геометрията на рамката е оптимизирана за използване от жени, а компонентите са еквивалентни на мъжката серия. Този велосипед гарантира на женския пол, че няма да изостава по пътеките, дори напротив - при повече желание велосипедът е способен да остави момчетата на заден план.


Убеди се във възможностите на велосипедите Specialized като ги тестваш в Боровец на 30 юни и 1 юли. Записването е безплатно:


Ако не виждате формуляра за записване, натиснете тук.

Купи онлайн или тествай Specialized Rockhopper и вземи на изплащане на място в 10 магазина в цялата страна:

  1.  София, жк. Гоце Делчев, бул. България №55-57
  2.  София, жк. Редута, ул. Живко Николов №41
  3.  София, жк. Младост 1, бл 1а.
  4.  София, жк. Лозенец, ул. Богатица №20
  5.  София, жк. Люлин 7, бул.Джавахарлал Неру, бл.752
  6.  София, жк. Лагера, бул. Цар Борис III №100
  7.  София, жк. Овча Купел 1, бул.Президент Линкълн, бл.107 
  8.  София, жк. Изток, ул.Райко Алексиев №3
  9.  Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 25
  10. 10.  Бургас, ул. Цар Симеон 102

 

Всички новини
Споделете в:
© Developed by CommerceLab