29 май
2020
Тур дьо Франс се завръща... виртуално

Тур дьо Франс се завръща... виртуално

 

Коронавирусът преобърна представите ни за света наопаки и освен работата от вкъщи всъщност много други "немислими" неща станаха дистанционни, а някои и виртуални. Всъщност може би в момента ставаме свидетели на една "загрявка" за това какво ни предстои в бъдещето и някои фантастични филми от преди 20-30 години сега изглеждат естествено продължение на човешката еволюция.

По същество - да, Тур дьо Франс ще има и виртуално издание за пръв път в историята - то ще се проведе в рамките на 3 уикенда и започва на 4 юли. Организаторът на надпреварата Amaury Sport Organisation (ASO) и платформата Zwift сключиха партньорство за провеждането на виртуалния тур, а в него ще вземат участие доста звезди - Крис Фрум, Герант Томас, Еган Бернал, Жуалиан Алафилип, Грег Ван Авермет, Найро Кинтана и други.

Общо 23 мъжки и 16 дамски отбори ще се състезават в шессте етапа, а средствата ще отидат за благотворителност. И все пак спокойно, реална Обиколка на Франция ще има и тя е планувана за 29 август и ще приключи на 20 септември.