BLACK WEEKS С ДО -70% Към намаленията

Велосипедите на Cube за 2021 г. впечатляват с цветове и компоненти

cube 2021

Въпреки кризата с коронавируса, и тази година един от най-големите производители на велосипеди в света CUBE показа изцяло нова гама от колела за 2021 г.

Да, не сме се объркали като казваме 2021 г., независимо че моделите бяха представени в средата на август. Това е така, защото често моделните гами във велосипедния бизнес се представят още в средата на предишната календарна година. Разбира се, представянето е едно, а съвсем друго е продуктите да бъдат произведени и доставени до съответните дистрибутори.

За момента едва малка част от партидата за 2021 г. е произведена като целта на немската компания е до март месец на 2021 г. голяма част от магазините по света да бъдат пълни с новите модели велосипеди.

А те наистина са впечатляващи! От CUBE доста са се постарали да внесат разнообразие в цветовата гама, както и в окомплектовките на моделите, като смело са наложили и съвсем нови такива. Тенденцията за изравняване на бройките електрически байкове спрямо нормалните продължава и за поредна година е-байковете завземат все по-голяма част от пазара.


-

Въпреки че потребителите на този тип велосипеди в България са все още по-малък брой, решените да закупят ще се изненадат приятно от цените и възможностите на колелата като те стават все по-достъпни.

xtr

За „нормалните“ велосипеди, които вълнуват по-голямата част от планинските колоездачи в България може да споменем, че 12-скоростните системи вече се превръщат в стандарт и с изключения на началния клас, всички други вече притежават така желаните 12 предавки от Shimano или SRAM (в зависимост от модела).

Изразът „от пиле мляко“ напълно отразява богатата гама от модели – освен с най-различни компоненти и цветове, потребителите ще могат да избират и от няколко вида рамки като особено внимание е обърнато на дамските варианти.

В MTB сегмента звезди са „go anywhere” машините с пълно окачване STEREO 150 C:68 SLT 29 с висок клас карбон и брутални компоненти, както и обновеният миналогодишен хит STEREO 170 SL 29, с който състезателите на Cube Bikes Bulgaria и Bike Center окупират първите места на родната Ендуро сцена.


-

За масовия български XC любител моделната гама Aim, Analog и Attention впечатляват със съотношение цена-качество и богато разнообразие от цветове. Традиционното за Cube стилно вътрешно окабеляване и качествена изработка определено носят наслада за окото.


-

При „твърдаците“ от по-висок клас като Acid, Reaction и Elite ни радват качествените компоненти и ниското тегло. При достигането на състезателно ниво със сигурност Reaction и Elite заслужават много сериозно внимание със състезателната си геометрия.


-

Тук си заслужава да отбележим и модела Reaction TM с ход на вилката от 130 мм. за повече емоции при по-трудните пътеки.

Ако искате пълно окачване, то тогава ще попаднете в един океан от възможности – буквално за всеки вкус. От състезателно XC ориентирания AMS и 100 мм. ход до споменатия Ендуро шампион Stereo 170.

Gravel велосипедите, които са най-големия хит в света на колоезденето последните години заемат централно място в шоурума на Cube. Моделите Nuroad и Cross Race въплъщават в себе си най-доброто от два свята – този на планинското колоездене и този на шосейното. Да, точно така се досещаш – идеален вариант за българската действителност. Вече дупките и черните пътища не са страшни за любителите на по-бързите и леки шосейки и съвсем спокойно може да се насладите на дълъг уикенд по шосе и пътеки.

След като счупи всички рекорди по продажби през изминаващия сезон, Nuroad логично получи и карбоново „тяло“ и специалния gravel сет на Shimano – GRX, който изумява с издръжливост и прецизност.


-

При изцяло шосейните велосипеди продължава тенденцията за преминаване към дискови спирачки като почти всички вече са такива. Ако държите на класическите челюстни ще трябва да се задоволите с бюджетния Attain, който е бестселър при прохождащите в шосейното колоездене.

Моделът SL Road пък от своя страна изпълнява ролята на градска шосейка с право кормило, което е може би най-бързия и забавен начин за придвижване в града. Този тип колела са изключително подходящи да заместят закостенялото разбиране на българите, че колелото трябва да е планинско иначе не става за нашите условия. Да, условията са лоши, но този тип колела издържат „на бой“ и са доста по-подходящи с оглед тегло и скорост. Важна подробност е, че те са с по-широки гуми с грайфер в сравнение с традиционните тънки шосейни.

sl road

Класическите градски модели все пак си остават царете в града поради добрата си функционалност. С вградените си калници, стопове, фарове и багажници те са прекрасни возила за пътуване до работа, парка или на гости. Да, вече и в България се виждат официално облечени дами и господа на такъв тип градски велосипеди. С развиването на велоинфраструктурата се очаква във всеки дом да има поне едно такова колело – нещо нормално за скандинавските държави, Холандия, Франция и Германия.


-

От Cube определено не смятат, че колоезденето е приоритетно за мъже и десетките им дамски модели го доказват. С две думи – женско царство! Кеф ти цветове, кеф ти извивки на рамките и за по-амбициозните - състезателни „бегачки“ с големи възможности.

За децата са предвидени подходящи колела за всички възрасти с внимателно подбрана геометрия и аксесоари. Интересното тази година е, че от Cube са се погрижили и за малките състезатели, които още от ранна възраст проявяват афинитет към сериозното колоездене. Звездата на детската гама е Stereo 240 Pro с пълно окачване, който е като умалено копие на „таткото“ Stereo 170.


Добре, ясно е, че всички ги очакваме с нетърпение! Какво следва? Докато в момента се чакат първите доставки може да се запишете за уведомление на страницата на всеки един от моделите. Така ще получите известие, когато колелото е налично за поръчка.


Очакваме те в някой от нашите магазини - сервизи в страната:

Магазини Bike Center

 1. Онлайн магазин: +359 892 245 395 (пн. - пт. 09-18 ч.)

 2. Магазин София бул.България: +359 893 014 314 (Виж упътване в Google Maps)
 3. Магазин  София Лозенец: +359 879 062 660 (Виж упътване в Google Maps)
 4. Магазин  София Младост:+ 359 899 113 317 (Виж упътване в Google Maps)
 5. Магазин  София Лагера: + 359 893 390 649 (Виж упътване в Google Maps)
 6. Магазин  София Изток: +359 892 245 392 (Виж упътване в Google Maps)
 7. Магазин  София Редута: +359 892 245 391 (Виж упътване в Google Maps)
 8. Магазин  София Люлин: +359 890 900 980 (Виж упътване в Google Maps)
 9. Магазин  София Овча Купел: +359 897 999 607 (Виж упътване в Google Maps)
 10. Магазин София Света Троица: +359 895 370 428 (Виж упътване в Google Maps
 11. Магазин София Витоша: +359894628058 (виж упътване в Google Maps)

 12. Магазин Стара Загора: +359 897 999 231 (Виж упътване в Google Maps)

 13. Магазин Бургас: +359 893 305 426 (Виж упътване в Google Maps)

 14. Магазин Пловдив: +359 894 62 34 96 (Виж упътване в Google Maps)

 15. Магазин Троян: +359 889395695 (Виж упътване в Google Maps)
Всички новини